snapshots not deleted

Topics related to Version 2 of AutomatiCloud
Post Reply
admin
Site Admin
Posts: 220
Joined: Tue Nov 17, 2015 8:48 pm

snapshots not deleted

Post by admin » Tue Dec 01, 2015 9:02 am

Hi,

I've been using AutomatiCloud for the last few weeks, and suddenly discovered the retention rate setting doesn't work, and I now have tons of snapshots.

When I start the application, and define the "Delete after - days", it never saves the days number.

When I click on "Update" and re-edit the job, it shows as "-".

Hope this will be fixed soon, as currently this requires me to manually delete old snapshots.

Thanks,

Effy

admin
Site Admin
Posts: 220
Joined: Tue Nov 17, 2015 8:48 pm

Re: snapshots not deleted

Post by admin » Tue Dec 01, 2015 9:05 am

Hi Effy,

which version are you using?
Is this an EC2 or RDS snapshot job?

Does this also happen with new jobs you create?

regards

Stephan

effyteva
Posts: 5
Joined: Tue Dec 01, 2015 10:47 am

Re: snapshots not deleted

Post by effyteva » Tue Dec 01, 2015 10:49 am

Hi Stephan,

This issue started when I used v2.
I upgraded today to v3, and noticed the same issue still exists.
I've also tried re-creating the job, and the new job didn't update this setting as well.
This is an EC2 snapshot job.

Thanks for your help,
Effy

admin
Site Admin
Posts: 220
Joined: Tue Nov 17, 2015 8:48 pm

Re: snapshots not deleted

Post by admin » Wed Dec 02, 2015 5:32 pm

Hi Effy,

this is strange. Can you send me the output of msinfo32.exe by mail.

regards

Stephan

effyteva
Posts: 5
Joined: Tue Dec 01, 2015 10:47 am

Re: snapshots not deleted

Post by effyteva » Wed Dec 02, 2015 7:32 pm

Hi,
I believe I found the source of the issue.
When I specify the job to backup a specific instance, the delete after parameter is saved just fine.
When I switch to "Tag" it's not being saved.
Co you think this could be fixed for "Tag" based as well?

Thanks,
Effy

admin
Site Admin
Posts: 220
Joined: Tue Nov 17, 2015 8:48 pm

Re: snapshots not deleted

Post by admin » Thu Dec 03, 2015 4:15 pm

Hi Effy,

I could reproduce the problem. If you edit an EC2 snapshot job the retention period is not correctly read from the job definition although it is correctly stored.

I will fix this in the next version.

For the time beeing you have to set the retention period every time you edit a job. The parameter will be stored and will be taken into account during job execution.

regards

Stephan

effyteva
Posts: 5
Joined: Tue Dec 01, 2015 10:47 am

Re: snapshots not deleted

Post by effyteva » Sun Dec 06, 2015 9:57 am

Thank you Stephan.

admin
Site Admin
Posts: 220
Joined: Tue Nov 17, 2015 8:48 pm

Re: snapshots not deleted

Post by admin » Sat Dec 26, 2015 10:57 pm

fixed in version 3.0.423

Post Reply